Sörling investerar för framtiden

Sörling grundades redan 1924 och har genom åren utvecklats från vagnssmedja till ett modernt industriföretag. De senaste åren har företaget genomgått en förändringsprocess med ny ledning och är idag en av Nordens ledande påbyggnadstillverkare och påbyggare av lastbilar och kompletta släpfordon, med huvudkontor i Knivsta där man också har utveckling, försäljning, montering och leverans.

Nu lanserar man tredje generationen av flaggskeppsprodukten Goldstar. Med smart design och lägre vikt vill man effektivisera transporterna.

  • ”För oss är Goldstar G3 ett styrkeprov. Den nya designen och ökade hållfastheten visar vad vi kan åstadkomma med vår nya fabrik i Jelcz i samarbete med vår ledning och utveckling i Knivsta utanför Uppsala. Vi är särskilt stolta över den minskade vikten och ökade nyttolasten, som är vårt bidrag till att minska klimatavtrycket för transporter”, säger Anders Felling, VD på Sörling.

Goldstar G3 är det första steget i lanseringen av de nya generationerna av Sörlings fyra produktserier som också inbegriper Silverstar, Multistar och Opal. Samtliga möjliggörs genom den nya, toppmoderna fabriken i Jelcz, Polen där man har produktion, medan montering och leverans görs i både Jelcz och Knivsta.

  • ”Vi ser den nya fabriken i Jelcz som ett viktigt steg för att fortsätta utvecklas och cementera vår position som en av de absolut främsta leverantörerna på marknaden. Genom att ha avancerad up-to-date tillverkning och ett eget måleri har vi möjlighet att skräddarsy våra produkter exakt efter våra kunders behov”, säger Anders Felling.

    Anders Felling

För mer information, kontakta Anders Felling, VD på Sörling.
E-mail: anders.felling@sorling.com
Mobil: 0709-26 26 58

Ladda ner pressmeddelandet sörling – pressrelease 210419.