ZEPRO premiärvisar nyheter på Elmia Lastbil 2016

Världens ledande producent av bakgavellyftar, svenska ZEPRO, satsar stort inför Elmia Lastbil i år.

Bland nyheterna märks den nya versionen av Z3N, marknadens lättaste 750 kg lyft. Trots en totalvikt på bara 190 kg ger den en imponerande stabilitet och pålitlighet som kännetecknar ZEPRO.

Den uppdaterade modellen har fått en vikbar brygga som minskar brygghöjden från ca 1 400 cm till 900 cm, viket bidrar till att minska luftmotståndet väsentligt vid flakbyggnationer.

Zepro
Fakta om Z3N:

• Alla komponenter är pulverlackerade för optimalt skydd
• Svenskt DOMEX®-stål kombinerar låg vikt och hög hållfasthet
• Dubbelverkande tiltcylindrar ger snabb på- och avlastning oavsett väder och temperatur
• 750 kg lyftkapacitet

På Elmia är det också Sverigepremiär för bakgavellyften ZHDN 2500. En tungviktare som är designad för att monteras snabbt och enkelt med minimal åverkan på trailern. Lyften har en smal armkonstruktion och kan monteras med både klämfäste och bultbart fäste mellan chassits rambalkar.

Årets version av ZHDN 2500 introducerar även ett nytt styrkort. Det nya kortet optimerar styrningen av lyften och bidrar till att öka säkerheten. Till exempel känner styrkortet av ett eventuellt kabelbrott och stoppar rörelsen innan en olycka kan inträffa.

Även radiomottagaren och fjärrkontrollen har uppdaterats. Mottagaren ryms nu på en mindre modul som integreras med styrkortet, vilket förenklar monteringen och spar plats på chassit eftersom en separat låda inte längre är nödvändig. Fjärrkontrollen har fått fler funktioner som underlättar såväl styrning som handhavande – och ännu fler kommer att lanseras framöver!

Fakta om ZHDN 2500:

• Designad för att ge mindre ingrepp på fordonet
• Snabb att montera utan att svetsa eller kapa
• Kan fås med förmonterat manöverdon på justerbar arm
• Passar både trailers och släp
• Max 2 500 kg

I ZEPRO’s monter på Elmia är det också världspremiär för en helt ny slädlyft som är så färsk att den i skrivande stund inte har fått ett modellnamn.

Den nya lyften bygger på välkänd och beprövad teknik från ZEPRO’s ZHD-familj. Genom att kombinera med rambyggda profiler skapas en lyft som när den är monterad på bilen är mer formstabil och ger en säkrare drift.

Den nya slädlyften har en låg profil med bättre markfrigång. Tack vare ett ”one size fits all”-koncept förenklas monteringen, något som också underlättas av nya möjligheter för enklare justering av lyftens arbetsposition.

Tack vare ett flexibelt modulsystem som bygger på befintlig teknologi kan den nya lyften dra nytta av såväl kostnadseffektiv reservdelsförsörjning som etablerad kunskap ute på serviceverkstäderna. Lyften har även nya axlar och längre smörjintervaller vilket ytterligare minskar totalkostnaden och förenklar underhållet.

Hiab är världsledande leverantör av vägburna lasthanteringslösningar. Kundnöjdhet är vår högsta prioritet. Hiabs produktsortiment omfattar HIAB lastkranar, JONSERED skogs- och återvinningskranar, LOGLIFT skogskranar, MOFFETT påhängstruckar och MULTILIFT lastväxlare, liksom DEL, WALTCO och ZEPRO bakgavellyftar. www.hiab.com
Hiab är en del av Cargotec. www.cargotec.com

Bilagor:
Bild 1, ZHDN 2500
Bild 2, Klämfäste och förmonterat manöverdon för ZHDN 2500
Bild 3, ZEPRO Z3N

För mer information vänligen kontakta:
Charlotte Rossing
Marketing Manager ZEPRO, DEL, WALTCO
+46 70 380 14 41
charlotte.rossing@hiab.com